Kata feltételeinek módosítását kérik vállalkozói érdekképviseletek

Ismét a kata feltételeinek módosítását kérik vállalkozói érdekképviseletek
A Budapesti és Kereskedelmi Iparkamara (BKIK) és a hozzá csatlakozó tíz vállalkozói érdekképviselet ismét arra kéri a törvényalkotót, hogy törölje el a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) 2021-től hatályos szigorítását és helyette tárgyalja a széles körű szakmai vita során létrejött újraszabályozási javaslatot.
Nagy Elek, a BKIK elnöke levélben kérte Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökét: járjon el az MKIK alapszabálya szerint és hívja össze a szervezet elnökségét, hogy határozatot hozzanak a kata szabályozásának ügyében. Az országos kamara alapszabálya ugyanis előírja, hogy elnökségi állásfoglalás szükséges, ha a kamara a gazdaság egészét, vagy a vállalkozók széles körét érintő jelentős ügyben alakít ki véleményt. Parragh László MKIK elnök ezzel szemben nem kérte az elnökség állásfoglalását javaslata benyújtásakor, ezzel pedig megsértette az alapszabályt, amivel súlyosan csorbítja a kamarai rendszer hitelességét – írták.
A BKIK ugyanakkor az MKIK elnökségi döntésének hiányában is javasolja a kata szabályok újragondolását és több más vállalkozói érdekképviselet támogatásával arra kéri a törvényalkotót, hogy az MKIK elnökének nem szabályszerű eljárása ellenére fontolja meg a BKIK 7+1 pontos javaslatát, amelyik mind a vállalkozók, mind a kormány igényeit kielégíthetik.
A BKIK 7+1 pontos javaslatához számos vállalkozói érdekképviselet csatlakozott, többek között a Magyar Gyáriparosok Szövetsége (MGYOSZ), a Magyar Iparszövetség, az Adótanácsadók Egyesülete, a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete (MOKLASZ) a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ), a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, a Magyar Idegenvezetők Egyesülete, a Magyarországi Rendezvényszervezők és -Szolgáltatók Szövetsége(MARESZ), a Magyar Beutaztatók Szövetsége(MABEUSZ), valamint a Magyar Színházi Társaság.

Mégtöbb cikk

É.Szilvia Könyvelő Iroda Kft szolgáltatások

Gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, társasházak gazdasági feladatait komplexen vállaljuk. Társas vállalkozások alapítástól kezdve adótanácsadás , alapítás ügyvédi háttérrel, folyamatos ügyvédi tanácsadással,  iparűzési adómentes székhelyszolgáltatás lehetőségével, informatikai szolgáltatás igénybevételének lehetőségével, vállalkozás

Itt a lista, januártól kiknek kell online fizetést is biztosítaniuk

Jövő január 1-jétől a pénztárgéphasználatra kötelezett kereskedőknek biztosítaniuk kell az elektronikus fizetés lehetőségét, és annak folyamatos rendelkezésre állását. A kereskedelemről szóló törvény (2005. évi CLXIV. törvény) 5. paragrafusának 5/F pontja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Írj nekünk